May

2021 eTwinning teması olan "Medya Okuryazarlığı ve Dezenformasyon" konulu bir uzman webinarı düzenlendi. Webinar, eTwinning projesi olan Ormanlar Yanmasın Geleceğimiz Kararmasın bünyesinde gerçekleştirildi. Günümüzün en büyük sorunlarından biri olan internet bağımlılığı, yanlış internet kullanımı ve gençleri olumlu yönlendirme gibi konulara değinilen toplantıda öğrenci ve velilerimiz açısından oldukça faydalı bilgiler aktarıldı. Sunumu için 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi B. Ö. T. E Bölümü Öğretim Görevlisi Sayın Muhammed Kara'ya teşekkür ederiz.

May

Okulumuzun koordinatörlüğünü üstlendiği eTwinning projesi olan "Ormanlar Yanmasın Geleceğimiz Kararmasın" adlı çalışmanın çevrimiçi sohbetleri gerçekleştirildi. Özellikle öğrenci üyelerin ilgisini çeken bu sohbetler oldukça keyifli geçti.

May

Ormanlar yanmasın geleceğimiz kararmasın adlı eTwinning projesinin kuruculuğunu üstlenen okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Bircan GENGEÇ Web 2.0 araçlarından Canva'nın tanıtımını yaptı. Diğer proje ortaklarının ve öğrenci üyelerinin katılım sağladığı webinarda ayrıca Zumpad programı da tanıtıldı.

May

Orman haftası sebebiyle, okulumuzun 9.sınıf öğrencilerinin yer aldığı "Ormanlar Yanmasın Geleceğimiz Kararmasın" adlı eTwinning projesinin açık alan gezisi düzenlendi. Etkinlik için orman gezisi, çevre temizliği, kitap okuma ve ayraç dağıtımı yapıldı. Öğrencilerimiz koordinatör öğretmenleri Bircan GENGEÇ eşliğinde kısa bir enstrümantal müzik dinletisi gerçekleştirdi.

May

Web 2.0 araçlarının tanıtımı kapsamında yapılan webinarlara bir yenisi daha eklendi. Ormanlar Yanmasın Geleceğimiz Kararmasın proje ortakları Mayıs ayı Web 2.0 araçları tanıtım webinarında bu kez chatterpix ve voki tanıtıldı. Öğrencilerin oldukça ilgisini çeken bu webinar, yapılacak etkinlikler için fayda sağladı.

May

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Bircan GENGEÇ'in kuruculuğunu üstlendiği eTwinning projesi olan Ormanlar Yanmasın Geleceğimiz Kararmasın proje ortaklarının ve üyelerinin tamamının katılımı ile 9 Mayıs eTwinning günü için bir kutlama webinarı düzenlendi.

May

eTwinning projemiz olan "Ormanlar Yanmasın Geleceğimiz Kararmasın" üyelerinin planladığı, Orman Yangınları İle Mücadele konulu bir uzman webinarı düzenlendi. Webinarda Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı İtfaiye Eğitim Merkezi Amiri Mehmet SARIOĞLU sunum yaparak öğrenci ve velilerimizin sorularını yanıtladı.

May

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Bircan GENGEÇ'in kuruculuğunu üstlendiği "Ormanlar Yanmasın Geleceğimiz Kararmasın" adlı eTwinning projesinin tanıtım videosu, projeye dahil olan tüm ortakları tarafından hazırlandı. Videoda proje üyeleri hakkında bilgi, projenin amacı ve ilkeleri, düzenlenen çeşitli etkinlikler ve hedeflenen ana amaç yer aldı.

May

Okulumuzun koordinatörlüğünü üstlendiği "Ormanlar yanmasın geleceğimiz kararmasın" adlı eTwinning projesinin blog sayfası kullanıma hazır. 5 farklı okulun ortaklığında yürütülen bu proje için tüm ortaklar güzel bir blog sayfası oluşturdular. Sayfada projenin amacı, aylık etkinlikler, belirli gün ve haftalarda yapılan proje çalışmaları, projeye ait haberler ve öğrencilerin ürünleri yer aldı.

Dünya Kitap Günü münasebetiyle okulumuz tarafından yürütülen "Ormanlar Yanmasın Geleceğimiz Kararmasın" adlı eTwinning projesi kapsamında; öğrencilerimizin tasarladığı kitap ayraçlarının dağıtımını gerçekleştirdik.

Ceyhan'da farklı kademelerdeki okullara, proje koordinatör öğretmenleri ve okul müdür yardımcıları ile ziyarette bulunan öğrencilerimiz, projelerinin tanıtımını yaparak hazırladıkları ayraçları dağıttılar. Bu doğrultuda Zerrin Ziya Çetin Anaokulu, Şehit Ertan Sevim Ortaokulu, Sakarya Ortaokulu, Remzi Oğuz Arık İlkokulu, Çakabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ziyaret edildi.

Ock

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn.Murat KOÇER ve Şube Müdürümüz Sn. Orhan BERGİN; okulumuzu ziyaret ederek tamamlanan dış cephe giydirme, boya ve çevre çalışmasını inceledi. Ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Kas

Okulumuz öğrencilerinin akademik başarısını artırmak, geleceğe daha emin adımlarla hazırlanmalarını sağlamak amacıyla Öğretmenlerimiz tarafından SORU ÇÖZÜM SAATİ uygulaması yapılacaktır. Uygulamanın tarih ve saatleri veli gruplarımızda paylaşılacaktır. Tüm öğrencilerimiz davetlidir.